הרשמה לניוזלטר

פוסטים אחרונים

יום צילום ללקוח- כל השיטות שלי למיקסום והפקה מוצלחת!

לפני כמה שבועות הפקתי יום צילום ללקוח קולינרי שלי בסוכנות. 

אני יודעת שכלפי חוץ, סוכנות סושיאל ניראת נוצצת ופוטוגנית. עבודה כזאת שכל היום הולכים, מסתובבים בין בתי קפה ומסעדות, נפגשים, קונים ומקבלים מתנות.  

אבל האמת המרה (יחסית) שאצלי, היום לא באמת נוצץ. רוב הזמן אני מול המחשב- המיילים, הוואטסאפ והביזנס מנג'ר פתוחים. אני עובדת הרבה על נתונים, דאטה, קאנבה והמון הודעות ותכנונים. פגישות זום, פגישות ייעוץ אישיות, הכנסת הרצאות וגם עבודה ת'כלס- על הלקוחות שלי ועל העסק שלי כמובן. בסוכנות כאמור יש מספר לקוחות קולינריה שאני מפיקה להם ימי צילום מקצועיים כל רבעון (בערך) עד גג חצי שנה. 
והיום נדבר על איך מנהלים יום צילום מקצועי באופן רציני ומסודר! 
 

שוקרייה. צילום עוז אוחיון
שוקרייה. צילום עוז אוחיון

מתחילים בהתחלה- מה המטרה

בכדי להפיק יום ולהוציא ממנו את התוצרים הכי מדוייקים שגם ישמשו אותנו להמשך- אנחנו צריכים להבין מה מטרת היום צילום: תפריט חדש? מנה חדשה? מקום חדש? מיתוג? או מיצוי התוכן הקיים ועדכון התמונות? 

אגב, כל התשובות פה נכונות, ממש לא צריך למלא את כל הרובריקות בתשובה. 

אז אחרי שהבנו את ה- "למה" נעבור ל- "מי"  

מי שבא ברוך הבא?

בכדי להפיק יום ולהוציא ממנו את התוצרים הכי מדוייקים שגם ישמשו אותנו להמשך, אנחנו צריכים לפחות 3 א.נשים. אני תמיד אעדיף לעבוד עם צלם/מת מקצועית שמתמחה בתחום, צלמת סושיאל (מטעמי) וכמובן שאני אגיע פיזית. בנוסף לכולנו, הלקוח צריך להיות ביום הצילום. 

קרדיט צילום: שרית גופן

מה בתיק

מבחינת אביזרי סושיאל: ידי נשים עם לק תואם עונה (כהה לתפריט חורף, בהיר לתפריט קיץ, אדום מתאים תמיד), חצובה לנייד, מטען, מטען נייד, פלש נייד, חולצה תואמת עונת פרסום, מחשב, מחברת ועט.

מבחינת אביזרי המסעדה: חולצת שף לבנה+ שחורה (ומגוהצת!!), ידיים נקיות וציפורניים גזורות, סידור שיער פנים, מגבות חדשות ונקיות, 2 סינרים נקיים ומגוהצים.   

עראיס דג של קפטן הוק. צילום נופר לפיד

איך מתחילים?

חשוב לי להתחיל ולהגיד מראש: אני מאוד מסודרת. מאוד. לפעמים אפילו מדי. 

לפני שאנחנו קובעים את היום צילום, אני יושבת עם הלקוח, מדברים על מה חדש, מה נצלם, איזה צלם יכול להתאים לוויב שאנחנו רוצים לשדר, תקציב, וכו'. 

משם אנחנו יוצאים לשני תהליכים מקבילים: מציאת צלם/ת מתאימה לקונספט, יום ותקציב

ורשימה של מה נצלם לפי סדר יציאה מהמטבח ומיקס של מנות משתלבות. 

עבודת הסושיאל לפני יום הצילום:

בגדול,וכמו שכתבתי למעלה, יש לי תיקיות מסודרות במחשב, אבל גם באינסטגרם ובוואטסאפ- לרוב פר לקוח בשיתוף כמובן עם הצוות שלי.
מה שזה אומר בת'כלס: שכל פעם שאני רואה רייל שיכול להתאים ללקוח שלי, אני שומרת אותו (צילום/ סאונד) בתיקיית SAVE בתוך האינסטגרם. התיקייה כמובן גם משותפת עם הצוות. 

בנוסף, לקראת היום צילום, אני מכינה מסמך עם טבלה שכוללת את כל המנות שאותן נצלם ומוסיפה כמובן בין המנות הבודדות גם שילוב של מספר מנות יחד (שהולכות יחד גם בתפריט) כי אני מאוד אוהבת תמונות של שולחן עמוס וצבעוני. 

לאלכוהול וכו' אני עושה טבלה נפרדת ולרוב מכניסה ביום הצילום עם מנה ליד. 

בנוסף, אני מכינה עוד טבלה עם השראות של צילומים, ריילס וכו' (כולל לינקים כמובן), בהערות אני מוסיפה זויות צילום וגם אביזרים נוספים שצריכים להופיע בתמונה (קש, סטירר, תבלינים, ירקות וכו')

קפטן הוק. צילום: אנטולי מיכאלו

שלושה ימים לפני...

בהחלט! עד שלושה ימים לפני אני מעבירה את כל הקבצים, הטבלאות והחומרים שהכנו לשף/ מנהל המסעדה לאישור והתאמות. אחרי האישור שלו- אני מעבירה את הרשימה גם לצלם כמובן, שידע בדיוק מה אנחנו הולכים לעשות, מה הרפרנסים מהארץ והעולם וכו'. 

בימי הצילום שאני מנהלת, כל א.נשי הצוות יודעים על כל מה שהולך להיות מהרגע הראשון (שעת הגעה) דרך תחילת יום צילום, הפסקות, תוספות, רקעים, רפרנסים, סטילס ווידאו. כולם וכולן יודעים ויודעות מה הולך להיות לנו ביום הצילום. 

באותו היום:

אז כשמגיעים מוכנים ומסונכרנים- אין מקום לפאלטות ופאדיחות- ויש אפשרות למקסם את העבודה- כלומר, להספיק כמה שיותר תמונות, מנות וסרטונים ב- X שעות. 

כן, לרוב יום צילום מתחיל ב- 9 בבוקר (הגעה) ועד 16:00 לכל המאוחר. כן, הכל תלוי בצלם וכו', ולכן במקום למרוח את הזמן, אפשר למקסם חומרים

כל פעם שסיימתם לצלם מנה- תמחקו מהמחברת

כל פעם שמנה יוצאת מהמטבח- כבר תבקשו את המנה הבאה. ביום צילום עובדים בשיטת פס רץ מהיר. 

מסעדת כרמא. צילום: גיל אבירם
כרמא. צילום גיל אבירם

בשורה התחתונה, בשביל יום צילום מנצח. ות'כלס, לא משנה לאיזה תחום. כדאי וחשוב מאוד להיות מסודרים, לתכנן, וכמובן לשתף את כל נשואי המלאכה בתהליך (אני מאוד מאמינה בשיתוף)- כי זאת הדרך שלי למיקסום. 

רוצה לשאול שאלה? מתלבטת איך להתחיל? דברי איתי! 

תגובות

השארת תגובה

אומרים שהניוזלטר שלנו הוא אחד המעניינים שיש..
רוצה לבדוק בעצמך?

אומרים שהניוזלטר שלנו 
הוא אחד המעניינים שיש..
רוצה לבדוק בעצמך?   

דילוג לתוכן